Hypnose mod fobier

Hypnose er et effektivt middel mod fobi

 

Hvad er en fobi?

En fobi er frygt, ofte irrationel, for noget.

Det betyder, at du kan blive meget bange for noget, som egentlig ikke er særlig farligt.

Det kan være frygten for edderkopper, tandlæger, frugt og grøntsager, opkast, hunde, fugle, lukkede rum, højder, vand eller andet.

Hvorfor opstår en fobi?

Ofte ligger der en årsag bag din frygt. Altså at du på et tidspunkt i dit liv har været udsat for noget, der har udløst din fobi. Måske kan du huske det? Andre gange kan det dukke op under hypnosen, og så kan vi bearbejde det.

Der kan f.eks. ligge en skjult frygt bag, som kan dreje sig om frygten for at blive angrebet, kontroltab, dødsangst, selvværd.

Vi kan også have arvet det.

Eksempel på arvet fobi

Tines mor har altid været bange for mus, og låste engang hoveddøren, da hun så en lille mus ude på græsplænen.

Den frygt overførte hun ubevidst til Tine, da hun som lille pige så sin mor være bange og koblede det sammen med mus.

Herved har Tine overtaget hendes frygt for mus.

Jeg kan kun give mine varmeste anbefalinger. Jeg har haft tre behandlinger mod min angst for opkast og har været spændt på hvordan jeg ville takle situationen med opkast når det måtte komme. Igår begyndte vores søn at kaste op og jeg kunne for første gang hjælpe ham igennem det ved at være der for ham. Det har jeg aldrig kunnet før og jeg er selv helt overrasket (og stolt) over min egen reaktion.

Jeg er simpelthen så taknemlig for at jeg fandt frem til Tine. Så TAK for dig Tine.

– Pernille

Jeg ved det er fjollet…

Du har muligvis mange gange fortalt dig selv, at det er fjollet, at du måske er bange for edderkopper, som i Danmark ofte er ufarlige og meget små.

Hvorfor virker det så ikke?

Det gør det ikke, fordi fobien ligger et lag dybere end det, du kan tænke dig til – i din underbevidsthed. Fobien ligger i dine følelser, og følelserne vinder altid over din bevidsthed.

Flere fortæller, at de altid har været bange for f.eks edderkopper, men du er ikke født med den fobi. Ingen er født med en fobi og derfor må den være kommet på et senere tidspunkt.

Derfor ved vi også, at hvis den kan komme, så kan den også forsvinde igen.

Jeg havde kigget på nettet efter en eller anden form for behandling mod min fobi for frugt og grønt, og stødte på Tine. Jeg skrev en mail til hende og fik hurtigt svar om, at hun kunne hjælpe. Og man har altid sin tvivl, men allerede efter første behandling fik jeg det meget bedre med det og det gik fantastisk til en middag med jobbet, hvor jeg for første gang spiste bær, artiskok osv. uden at begynde at kaste op og føle, at det lukkede sig sammen i halsen.

Den anden dag kom forløsning så. Vi gik helt i dybden og fandt kernen til min udfordring, som stammede fra min barndom. Nu går det super fint.

Tusind tak for hjælpen Tine.

– Tomislav

Derfor kan du give slip på din fobi med hypnose

Fobier opstår i underbevidstheden og bunder i følelser, der er opstået i forbindelse med en eller anden oplevelse.

Med hypnose går vi ind og finder ud af hvornår, og hvorfor, din fobi er opstået. Først når vi har den forståelse kan vi arbejde med at fjerne din fobi. Oftest er dette ikke bevidst for mine klienter og netop derfor er hypnose så effektivt til bekæmpelse af fobier. For selvom du ikke ved, hvorfor du har din fobi med din bevidste hjerne – så ved din underbevidsthed det og den vil fortælle os det under hypnosen.

Vi skal ofte også ind og “overspille” din frygt for at lade din underbevidsthed forstå, at det, du er bange for ikke længere er farligt – f.eks. edderkopper. Og det kan også være gavnligt at arbejde med tiden før du blev bange for det, du nu engang er bange for.

Præcis hvad vi skal omkring i hypnosen kommer an på, hvor hurtigt og let du tager imod og lader dine overbevisninger give slip på frygten 🙂

Det skal du vide om hypnose mod fobier

Hypnoterapi med hypnose handler om, at du skal gå med på en indre rejse. En rejse, hvor det handler om at prøve at forestille dig det, vi fortæller dig.

Selv om du er vågen i hypnosen, så er det vigtigt, du følger de forslag, der bliver givet og f.eks. forestiller dig at være på en strand, eller i en skov eller noget andet. Det er måden, hvorpå du kommer ind i en hypnotisk tilstand.

Det er det, hypnose handler om: At være fokuseret og indgå i et samarbejde. Vi er din GPS, men det er dig, som styrer bilen.

Vi anbefaler dig at booke 2-3 sessioner med ca. to ugers mellemrum, da vi skal ind på flere niveauer og arbejde med din fobi. Du vil dog ret sikkert mærke en forandring før.