Hypnose til PTSD og traumer 

Hypnose og traumer

Hypnoterapi har vist sig at være utrolig effektivt til at hjælpe, hvis du bærer rundt på traumatiske oplevelser.

Det handler om at gå langsomt frem og starte med at få ro på et meget overaktivt nervesystem.

Du skal ikke kastes tilbage i alt det, du har oplevet, men langt mere bruge behandlingerne til at se fremad og få en meget bedre hverdag.

Jo mere du i hypnosen kan forestille dig en ny og bedre hverdag, jo mere tror hjernen, at det er virkeligheden, og derfor er hypnoterapi så effektivt til utroligt mange problemstillinger.

Nogle gange kan det være nødvendigt kort at svæve tilbage til fortiden, for at få underbevidstheden til at forstå, at faren er overstået, og derfor kan du nu mere og mere lægge det bag dig følelsesmæssigt, men det vil altid ske i et samarbejde og et ønske fra dig af.

Det betyder ikke, at din hjerne glemmer det, du har været udsat for, men det er fantastisk dejligt at kunne distancere dig mere følelsesmæssigt fra det, hvilket vil gøre en kæmpe forskel for dit nervesystem og din evne til at være i verden på.

Jeg giver Tine 5*, fordi hun er mega sød, behagelig og lyttende. Samtidig udfører hun en hypnoseterapi, som har virket rigtig godt på mig.

Jeg er diagnosticeret med komplekst PTSD efter en traumatiserende barndom præget af overgreb og andre massive svigt fra mine forældre og har derfor været i et mangeårigt rigtig godt psykoterapeutisk samtaleforløb med kunstterapi hos en professionel psykolog. Forløbet afsluttede jeg for 2 år siden. Trods det positive forløb, er det derigennem ikke lykkedes mig at få ro på mit overaktive nervesystem, hvilket har givet mig helt enorme udfordringer specielt i samspillet med andre mennesker og det har i den grad præget mit selvværd i negativ retning.

Gennem de sidste par år har jeg tænkt på, om hypnoseterapi ville kunne hjælpe mig, men været bange for at prøve det, fordi jeg var bange for at miste kontrollen og genmøde traumatiserende oplevelser fra min barndom, som så ville slå mig helt ud af kurs.

I starten af marts tog jeg dog mod til mig og havde min første session hos Tine. Grundet min tunge livsbagage, har Tine fra start anbefalet 5-8 gange. Tine har hele tiden været meget imødekommende og fortalt, at det fuldstændig er op til mig, at mærke efter, hvor mange gange, jeg vil komme. Så selvom det er en selvbetalt behandling, har jeg ikke følt mig presset til at skulle lægge så og så mange penge i forløbet, men mærket fra gang til gang, om jeg ville bygge på med flere sessioner.

Selve hypnosen føles som en guidet meditation, hvor jeg hele tiden er vågen, men meget afslappet. Jeg føler, at jeg har fuld kontrol og selv kan bestemme; det har været en utrolig behagelig oplevelse. Fra første session har jeg kunnet mærke en god forskel; tankemylder blev markant mindre og jeg oplevede bedre nattesøvn end vanligt.

Fra 5. session er der kommet helt ro på mit overaktive nervesystem; jeg bevæger mig frit rundt uden at være angst over pludselige bevægelser og risiko for konflikt med andre mennesker, alt tankemylder er væk – også når jeg ligger i min seng om aftenen og skal til at falde i søvn. Melder der sig nogle tanker om, hvordan dagen er gået, som måske ikke var så gode, kan jeg nu bare sige til mig selv “det tager vi i morgen” og så sover jeg. Det er ekstremt befriende. Mit selvværd og selvopfattelse er øget. Jeg kunne være stoppet efter 5 gang, men har bestemt mig for at tage 2-3 gange til, fordi jeg vil have kirsebærret på toppen med.

Tak, Tine:-) – du kan altså noget.

– Anja

HYPNOSE og PTSD

Mange forbinder PTSD med noget man har fået af at være i krig.

Det kan det være, men der findes også mange andre årsager til PTSD.

Typisk ses det hos mennesker, som har været i overgreb både fysisk og psykisk. Det kan være seksuelle overgreb eller, børn som har været i et utrygt miljø.

Det kan endda også være forældre, der har kæmpet med et barn, som måske har været voldsomt pga. diagnoser, sydom eller andre udfordringer. Det kan føles som en kæmpe konflikt. Man elsker sit barn, men andre gange føles det nærmest som at være i “krig” med sit eget barn, så man fysisk mærker symptomer, hver gang barnet kommer eller ringer. Her går kroppen automatisk i alarmberedskab og derved er der meget uro og ubalance i kroppen.

Hvis du har diagnosticeret PTSD i mild eller moderat grad er der gode chancer for bedring med hypnoterapi. Her kan vi nemlig gå ind og få dit overaktive nervesystem til at slappe fuldstændig af. Det er præcis, hvad det har brug for. Med hypnoterapi går vi så ind og fortæller underbevidstheden, at du er kommet godt videre fra det, der udløste din PTSD. Du er okay. Du klarede det. Faren er ovre.

Der er ikke en hurtig løsning og det tager tid for underbevidstheden og kroppen at forstå, men når bedringen kommer, vil det være det hele værd.

Mand kom 4 gange i behandling grundet PTSD efter en barndom, som INGEN burde gå igennem. Han levede i konstant frygt og havde mareridt om natten.

Allerede efter 2. behandling oplevede han, at når han vågnede om natten var det pludselig med komplet RO i hovedet. Han fortalte efterfølgende til Tine:

“Efter 2. behandling oplever jeg stadig at kunne vågne om natten, men nu med en helt ny følelse med fuldstændig ro i hovedet. Så ligger jeg bare der og nyder det… Jeg kan ikke huske, hvornår jeg har oplevet det sidst”

Sådan foregår hypnose mod traumer og PTSD

Vi starter altid med en samtale, hvor du fortæller kort om de traumer, du har oplevet, eller din PTSD. 

Vi stiller uddybende nysgerrige spørgsmål for at forstå dine oplevelser til fulde.

Efter samtalen kommer du over i den gode stol, hvor du kan sidde afslappet. Hvis du ønsker det kan du få et varmt tæppe over dig og hovedet kan hvile på en pude.

Selve hypnosen kræver ikke meget af dig, men handler blot om, at du skal kunne visualisere. Du skal forestille dig ting, og tage med visuelt på den historie, som der fortælles under sessionen.

Vi har aldrig mødt nogen, som ikke synes, at hypnose er en virkelig skøn tilstand at være i. Samtidig er det utrolig sundt for din krop og dit sind at komme ned i den meget afslappede tilstand. Især hvis dit nervesystem er i konstant alarmberedskab, som det oftest er tilfældet med traumer og PTSD.

Uanset hvilken problemstilling, du kommer med, så forsøger vi altid at hjælpe dig til at lade kroppen og sindet forstå, at det ER sket. Det er ovre. At du nu er tryg og sikker, og derfor kan tillade dig at slappe af. Er du stadig i et utrygt miljø, så kan vi også hjælpe dig til at stå stærkere og hvile mere i dig selv i fremtidige situationer.

Hypnoterapi hos os handler altid om et tillidsfuldt og trygt samarbejde, hvor det er dig, der bestemmer.

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til os for mere information.