Hypnose mod depression

Hypnose er et effektivt middel mod depression

 

Hvorfor opstår en depression?

En depression kan være en følge af modgang i livet. Det kan være en skilsmisse, sorg, et kærestebrud, sygdom eller lignende.

Men depression behøver ikke udspringe af modgang. Det kan også være en konstant følelse af, at det hele er tomt, og at noget ikke er, som det skal være.

For langt de fleste kunder vi ser, har depressionen dog direkte tilknytning til stress. Det er også det generelle billede i Danmark, hvorfor vi ser en stor stigning i antallet af depressioner disse år.

Vi har for travlt og føler måske, at lige meget hvor hurtigt vi løber, så kan vi ikke følge med, ikke nå vores opgaver. Hverken privat eller på arbejde.

Det skaber en følelse af ikke at slå til – og så starter de negative tanker, som er hovedkatalysatoren bag en depression. Vi taler her om neurale forbindelser i hjernen. Jo mere du tænker de samme tanker, jo lettere får hjernen ved at transportere flere af de samme tanker. De negative tanker bliver nærmest magneter, der tiltrækker samme tanker igen og igen, og derfor kan det være rigtig svært at tænke glade tanker og komme ud af en depression uden professionel hjælp.

Er det din egen skyld du er deprimeret?

Nej, aldrig! Vi gør som mennesker det bedste, vi kan i vores hverdag, men vi er ikke bevidste om alt det, vi tænker og gør, og derfor kan vi alle blive ramt.

Vi kan alle blive ramt af en stor sorg, noget voldsomt i vores liv, eller have for travlt, som gør, at de triste tanker overtager. En sorgproces er vigtig, men vi må ikke “stå stille for længe”. Derimod skal vi lade os distrahere og stille og roligt komme videre i livet.

Tegn på depression er f.eks. øget:

  • Angst
  • Frygt
  • Vrede
  • Træthed
  • Håbløshed
  • Magtesløshed
  • Fortvivlelse

En eller flere af disse ting kan føre til nedtrykthed i en længere periode, og kan gøre, at du ikke kan mærke glæde ved noget som helst.

Tine er en helt fantastisk og tillidsvækkende kvinde. Hun har virkelig hjulpet mig ovenpå igen, efter at jeg i mange mange år har været helt låst indvendig følelsesmæssigt. Jeg har for det første haft en opvækst med en alkoholisk far, haft en fødselsdepression, et ægteskab hvor jeg tabte mig selv i og ikke mindst gik jeg allerede som bare 47 årig ned med stress og depression, som så endte ud med at jeg ikke kunne arbejde mere og så gik mit liv da helt i stå.

Men Tine begyndte allerede efter første besøg at få mig hentet lige så stille tilbage igen. Jeg er ikke færdig ved Tine endnu, har været der 7 gange indtil videre, men jeg begynder at kunne mærke mig selv igen, føle glæde og sorg, kunne samle mine tanker og også huske igen, men bedst af alt er at jeg begynder at kunne overskue mit liv igen og jeg har lyst til at leve mit liv igen.

– Jane

Kan hypnose hjælpe på din depression?

Det kan det med al sandsynlighed. Men først skal det understreges, at det er vigtigt, at du altid har haft kontakt med din læge. Depression har mange ansigter og du kan være ramt i mildere eller sværere grad.

Hypnose er effektiv i forbindelse med en mild eller middelsvær depression. Det kan også have en meget gavnlig effekt på svær depression, men har du en svær depression er det ekstra vigtigt, at du også er i lægefaglige hænder, så der tages stilling til, om du eventuelt også har brug for medicinsk behandling i en periode.

Derfor virker hypnose mod depression

Det kan være svært at komme ud af en depression på egen hånd. Når du lider af depression er overskuddet og energien som regel på et meget lille sted. Derfor kan nogle behandlinger virke uoverskuelige – fordi de netop kræver tid og energi. Derfor handler det for dig om at finde en behandlingsform, der passer til dig. En, du kan overskue.

Det vi ofte får af respons på hypnoterapi med hypnose er, at folk føler det er meget “nemt” og overskueligt for dem. At det ikke kræver ret meget af dem.

Det er svært at gøre op med en depression selv, fordi det er dine tanker, der er katalysatoren bag. Og langt de fleste tanker opstår fra underbevistheden, som vi ikke selv kan styre.

Når hjernen er i en afslappet, hypnotisk tilstand, så har vi lettere ved at påvirke din underbevidsthed og sende positive ord og tanker ind i dine ører. Det er tanker, som du muligvis ikke selv er i stand til at tænke på nuværende tidspunkt, og vi vil herved skabe nye neurale forbindelser i din hjerne, hvilket betyder, at du efter hver behandling hos os, vil få flere og flere positive tanker, som vil arbejde for dig stille og roligt.

Hypnose gør de positive tanker stærkere

Fro hver session med hypnose under hypnoterapi vil de positive tanker blive stærkere og stærkere og få mere og mere magt. Det betyder, at de “gamle” negative og triste tanker bliver svagere og forsvinder mere og mere. Tanker fungerer som en magnet for andre tanker – så når vi får dig til at tænke positive tanker under en behandling, vil det være nemmere for din hjerne at fremkalde flere positive tanker – og sådan vil hver behandling skabe ringe i vandet hos dine tanker.

Vi har hjulpet både børn og voksne ud af det “mørke”, som en depression kan føles som.

Hypnose under hypnoterapi hjælper dit nervesystem, det forbedrer din søvn, samt dine tanker om dig selv og din fremtid.

Det tager tid, men en krise er en proces at bearbejde og ofte er det her, vi lærer mest om livet, om os selv og hvordan vi aldrig ønsker at ende her igen.

Livet er nogle gange hårdt, men der er faktisk lys for enden af tunellen. Det kan kræve hårdt arbejde at nå dertil, men se det som en tranformation, som hele tiden flytter sig.

Vi står klar til at hjælpe dig med at flytte dig fremad. Skridt for skridt hjælper vi dig og støtter dig hele vejen.

Efter et langt forløb med depression og stress, hvor intet hjalp, valgte jeg alternativ behandling, med en forbløffende forandring. Tine er et utroligt varmt, empatisk, og lyttende menneske. Man føler sig tryk ved hende. Hun er utrolig kompetent, og virkeligt dygtig til hendes fag.

Jeg anbefaler på alle måder Tine. For mig er hendes behandling intet mindre end et mirakel.

– Yvonne

Sådan foregår hypnose mod depression

Vi starter hver session med samtale. Første gang hører vi kort om de symptomer du oplever i forbindelse med depressionen, hvad du selv tænker der kan ligge bag og meget mere. Er det ikke første gang, så fortæller du os under samtaledelen, hvordan det er gået siden sidst, og hvad der fylder for dig lige nu.

Vi giver dig her små øvelser, som du kan prøve at implementere i din hverdag derhjemme.

Herefter tager du plads i den bløde stol, hvor du forbereder dig til at nyde hypnosen.

Vi arbejder nænsomt med at berolige dit nervesystem, hvilket kommet naturligt under en hypnose, som er en dejlig afslappet meditativ tilstand at være i. Herefter arbejder vi os længere ind i underbevidstheden og bearbejder frygt, angst, selvværd og hvad der ellers er brug for hos netop dig.

Hypnoterapi er en meget mild måde at bearbejde selv tunge problemer på, og handler mest om at visualisere den ønskede fremtid. Derfor er det en dejlig oplevelse for både krop og sind – og ikke mindst en behandlingsform, der ikke kræver meget af dig. Ja, udover ved samtaledelen skal du faktisk blot ligge i min stol, slappe af og bare lytte.

Det skal du vide om hypnose mod depression

Behandlingen med hypnoterapi og hypnose er et samarbejde. Derfor er der brug for, at du har et lige så stort ønske om at få det bedre, som vi ønsker det for dig. Du skal være klar til at gøre de ting, vi råder dig til at gøre. Det handler også om, at du tror på det og er klar til selv at gøre en indsats, da vi ikke kan gøre arbejdet for dig.

Vi taler om små ting, som er overkommelige for alle. Det drejer sig om, at du begynder at træne din hjerne i at hjælpe dig, i stedet for at modarbejde dig. Selvfølgelig ønsker du ikke at få det dårligere, men mange tænker mest negative tanker om sig selv og egen formåen, og det fremmer kun endnu mere tristhed.

Hypnoterapi og hypnose kan, for nogle, opleves som “trylleri”, men vi kan ikke trylle, så du skal være klar over, at en depression koster tid og penge at komme ud af.

Vi lover dig, at du hurtigt vil mærke en forbedring og positiv forandring, men det er vigtigt at fortsætte behandlingerne, så du står stærkt og kan klare eventuel modgang, som vi alle kan blive ramt af, da det desværre også er en del af livet.