Hypnose mod smerter

Læs mere om hypnose mod kroniske smerter og spændinger

 

Hypnose mod smerter og spændinger

Mange mennesker lever med smerter og/eller spændinger, som de muligvis har fået hjælp til uden god effekt. Måske er du en af dem?

Mange af mine kunder fortæller os, at de er blevet opgivet af sundhedssystemet og har fået af vide, at der intet er at se på diverse scanninger. Derfor må de leve med deres smerter og spændinger.

Andre har fået af vide, at der ikke er mere at gøre for at lindre deres smerter, som derfor kan karakteriseres som kroniske smerter.

Kronisk betyder ikke for resten af livet, men betyder, at det er noget, som er langvarigt.

Hypnose som smertebehandling

Først vil vi gerne understrege, at hvis du oplever smerter eller spændinger i kroppen skal du naturligvis altid starte med at gå til lægen. Det er kroppen, der sender dig et signal om, at noget er galt og det skal altid tages alvorligt. Men finder du ikke en løsning med behandling i samarbejde med lægen, så kan det være fordi de har sammenhæng med nogle uforløste følelser – og det er her hypnoterapi kan have en god effekt. 

For det er faktisk meget veldokumenteret, at hypnose kan virke som smertebehandling. Der er lavet forsøg, som viser, at hypnose kan nedsætte de nervesignaler, der sendes videre til hjernen, og herved er der god mulighed for at regulere og dæmpe dine smerter.

Både tandlæger, jordemødre og nu også narkoselæger gør faktisk også brug af hypnose for at smertelindre og berolige deres patienter, i stedet for, eller sammen med traditionel bedøvelse.

Det er faktisk en metode, som er anvendt helt tilbage til 1800- tallet. Med god grund – for det er enormt effektivt til at sikre afslapning.

Sandsynligheden for at du oplever en lindring af dine smerter er derfor stor. Du kan endda være så heldig, at dine smerter helt forsvinder. Uanset hvad, er det så ikke værd at prøve at se, om vi kan hjælpe dig til et liv med færre eller ingen smerter?

Jeg har så langt tilbage, jeg kan huske, haft mavesmerter nederst i venstre side – med varierende styrke. Da jeg var 17 år fik jeg konstateret Colitis Ulcerosa. Det var i mange år i udbrud, hvor jeg fik medicin for at stoppe de daglige blødninger.

Sidste efterår kom det tilbage efter 20 års stilstand – dog altid med den generende mavesmerte i venstre side. Jeg var i gang med et forløb hos Tine – ikke pga. mavesmerter, men ved første samtale, havde jeg fortalt om ovenstående. Da jeg kom til Tine 2. gang, sagde Tine, at hun havde tænkt på den mavehistorie, og var blevet nysgerrig på, hvorfor den er vendt tilbage, og om jeg var med på, at det var den, vi så på i dag.

I hypnosen skal jeg selv gå ind og fjerne den “klump”, som har forvoldt mig den smerte. Tine havde inden hypnosen fortalt mig, at det var det, jeg skulle gøre. Det var super godt, da jeg så ikke følte det helt så underligt, som det umiddelbart lyder. Det var svært for mig under hypnosen, og jeg blev meget følelsesmæssig påvirket – tårene løb ned af kinderne. Efterfølgende spurgte Tine mig, om jeg havde fået det hele med ud, men jeg havde en fornemmelse af, at der var lidt tilbage.

Dagen efter var jeg en del på toilettet med en virkelig, ubehagelig lugt. Jeg havde en fornemmelse af, at det havde noget med hypnosen fra dagen før at gøre..

Jeg har ikke haft mavesmerter siden – det er SÅ fantastisk. Tænk sig lige engang, jeg føler mig meget lettet og super glad.

Så tusind tak til Tine, fordi hun lyttede til min fortælling og selv havde tænkt, at det skulle der gøres noget ved.

– Jette

Derfor virker hypnose mod smerter og spændinger

Hypnose og hypnoterapi har rigtig stor effekt ved de fleste mennesker, men der er forskel på, hvor hurtigt og hvor godt behandlingerne virker på den enkelte.

Det er faktisk dig selv, der gør arbejdet under sessionen med hypnose, men ikke et stykke arbejde der kræver meget af dig. Nej, du skal blot lade tankerne følge med det, vi fortæller dig og så følge med på “rejsen”.

Ofte gemmer der sig også følelser bag smerter og spændinger i kroppen, som er ubevidste for dig. Men er det tilfældet kan smerterne ofte fjernes eller mindskes betydeligt.

Smerter giver ofte andre problemer

Måske sover du dårligt pga. dine smerter? Der kan også opstå yderligere spædninger, hovedpine eller endda migræne i forbindelse med en forhøjet stresstilstand, som det kan give at have kroniske smerter. Det bliver hurtigt en ond cirkel, men med hypnose vil du opleve, at cirklen kan brydes og flere af dine problemer kan afhjælpes.

Jeg har i flere år døjet med øjne, som løber i vand, så meget at det er voldsomt irriterende i dagligdagen. Det var lidt af et eksperiment at prøve hypnoseterapi til dette problem og mine forventninger var blandede. Men Tine var fantastisk god og efter to behandlinger er problemet væk, mine øjne løber ikke mere.

Jeg er rigtig glad og samtidig dybt forundret. Det er jo vildt, hvad hypnoseterapi kan gøre!

– Helle

Sådan foregår hypnose mod smerter hos os

Vi starter altid med en samtale, hvor du fortæller kort om dine problemer og vi stiller uddybende spørgsmål. Når emnet er smerter er der flere ting, vi skal vide. Hvornår startede smerterne? Er de en del af et sygdomsforløb, eller opstået i forbindelse med en begivenhed i dit liv? Hvilken karakter har smerterne? Osv.

Herefter kommer du over i den gode stol, hvor du kan sidde afslappet.

Hynose foregår sådan, at vi taler til dig imens du sidder med lukkede øjne. Hypnose handler i bund og grund kun om at kunne visualisere noget. Altså at kunne forestille sig ting ud fra det, du får fortalt. Det er i det hele taget en indre koncentreret tilstand.

Vi har aldrig mødt nogen, som ikke synes, at hypnose er en virkelig dejlig tilstand at være i. Samtidig er hypnose faktisk utrolig sund for din krop og dit sind, fordi du kommer ned i en meget afslappet tilstand.

Hypnose er virkelig effektivt, fordi vi har mulighed for at passere den kristiske, analyserende bevidsthed (hjernen), som gerne vil blande sig.

Kære læser. Dette er en kort beretning om min oplevelse med hypnose hos Tine Freund.

Jeg kom til Tine, da jeg pludselig havde fået et akut høretab. Hos en ørelæge havde jeg fået målt, at min hørelse på det ene øre var væsentlig nedsat. Min krop var presset og jeg var i en stresstilstand.

Jeg får en enkelt behandling hos Tine, hvor vi under hypnosen arbejder med mit øre og min hørelse. Dagen efter hypnosen mærker jeg, at min hørelse langsomt kommer tilbage, og jeg mærke en trykken i mit øre, der letter stille og roligt.

Efter en uges tid er jeg hos ørelægen, som kan konstatere, at min hørelse er kommet tilbage på sit normale niveau. Det var en vild oplevelse at stå med en fysisk reaktion, som Tine nænsomt fik bearbejdet i mit underbevidste/ubevidste.

Jeg er sikker på, at Tine hjalp mig med at komme ned til sagens kerne og dermed satte noget fri i mig. Jeg kan derfor varmt anbefale Tine til andre, der mærker fysiske reaktioner på stress, angst eller andre psykiske problemstillinger.

– Marie

Det skal du vide om hypnose mod smerter

Vi kan ikke på forhånd vide, hvordan du tager imod hypnosen. Hvis du har prøvet det før og er tryg ved os og behandlingen vil du sandsynligvis hurtigere kunne mærke end forskel, end hvis du lige har behov for at mærke, hvad hypnose er for en størrelse først.

Uanset hvad, så er det altid kun dig selv, som kan mærke, hvor mange behandlinger, du har brug for.

Du skal forvente mellem 3-5 behandlinger, gerne med 7-14 dages pause imellem.

Langt de fleste mærker hurtigt en positiv forandring, men for at vi kommer hele vejen omkring hele dig og finder ind til de blokeringer, der kan stå i vejen for at blive fri for smerter og/eller spændinger, er det nødvendigt med flere behandlinger, da hver behandling er forskellig.