Hypnose mod stress

Oplever du stress?
Så kan hypnose mod stress være løsningen

 

Symptomer på stress

Hvis du mærker stresssymptomerne banke på, så er det på høje tid, du tager din krop og dig selv alvorligt. For jo hurtigere du reagerer, jo kortere vej er der tilbage til en god hverdag.

Symptomer på stress kan være:

 • Ondt i maven/hovedet
 • Svimmelhed
 • Hjertebanken
 • Sveder
 • Trykken for brystet
 • Synsforstyrrelser
 • Har en kort lunte
 • Grådlabil
 • Koncentrationsbesvær
 • Anspændt
 • Hukommelsesbesvær
 • Søvnproblemer
 • Øget tissetrang
Stresscoaching hos Tine kombineret med hypnoterapi har haft en vildt god effekt på mig.

Coachingen gav gode værktøjer til at styre tankerne og handle anderledes fremadrettet. Hypnoterapi gav mig ro og boostede mit selvværd, og jeg var hurtigt tilbage på arbejde.

Det bedste jeg har gjort for mig selv 🙂

– Lotte

Derfor opstår stress

Der kan være rigtig mange grunde til at ende i en forhøjet stresstilstand, men symptomerne er ikke til at tage fejl af, hvis du har mærket dem i længere tid.

Stress handler ikke bare om at have travlt, men kan ligeså godt handle om at være sygemeldt, eller uden job, og derfor bekymre sig om fremtiden. Stress kan også opstå, hvis dine grænser igen og igen er blevet overtrådt, eller du er et sted, hvor dine værdier ikke matcher det pågældende miljø.

Stress kan selvfølgelig også ramme dig, hvis du, eller en du elsker, har været udsat for noget chokerende, traumatisk eller sørgeligt.

Måske har du hørt om kortisol?

Kortisol er også kaldet “stresshormonet”. Det er et (normalvis) gavnligt hormon, der i stressede situationer, der ikke varer længe, kan hjælpe dig til bedre præstation og ekstrem fokuserethed.

På lang sigt er høje niveauer af kortisol i kroppen dog skadeligt – faktisk både for din psyke og din krop. Det gør nemlig, at din såkaldte “alarmknap” hele tiden er tændt og både hjerne og krop holdes derfor i alarmberedskab.

For meget kortisol i kroppen over længere tid vil også begynde at påvirke din søvnkvalitet. Kroppen er nemlig hele tiden klar til at reagere, som skulle du i kamp eller flygte fra noget.

Jeg var deltidssygemeldt med stress i over ½ år, og i den forbindelse udviklede jeg en altoverskyggende angst for bilkørsel. Jeg har næsten altid været passager, når min mand og jeg har besøgt venner og familie rundt om i Jylland. Men dette blev et mareridt for mig, og glæden ved at se venner og familie blev i den grad overskygget af frygten for turen dertil. Til sidst fik jeg beroligende piller hos lægen, hvilket fjernede den værste angst under køreturene, men som ikke ændrede på selve frygten ved at skulle nogle steder.

Jeg har nu været hos Tine to gange for at få hjælp til igen at kunne komme nogen steder. Det tager ca. 20 minutter at køre ud til Tine, hvilket er ok, men ikke behageligt. Efter første behandling kørte jeg hjem med et smil på læben og uden skyggen af ubehag. Efter anden gang skulle prøven så stå både med flere ture rundt i Jylland samt på snedækkede veje i Finland. Jeg er SÅ taknemmelig, for jeg har ikke haft det ubehageligt overhovedet, og troen på, at der faktisk ER lys for enden af tunnelen efter stress og angst, er kommet tilbage. Jeg har det faktisk rigtig godt.

TAK Tine, du har virkelig hjulpet mig, og jeg vil til enhver tid anbefale dig!

– Tina

Derfor virker hypnose mod stress

Hypnose virker effektivt på stress, fordi det, udover at være utrolig dejlig afslappende tilstand i sig selv, giver en tiltrængt pause til et stresset nervesystem.

Udover det, så kan hypnose med hypnoseterapi bruges til at bearbejde de problemer, som har skabt din stresstilstand.

Det handler nemlig ofte ikke kun om din nuværende situation, men også om andre tidligere ting, som aldrig er blevet bearbejdet.

Udover selve hypnosen, arbejder vi også på samtaleniveau, da vi hver gang sammen bliver klogere på, hvad det er, som du har det svært med. Hvad der skaber din stresstilstand.

Måske skal du være bedre til at sige fra, mærke dine egne grænser, dine egne værdier, uddelegere opgaver, styrke din tro på dig selv eller noget helt andet?

Ofte er vi ikke selv helt klar over, hvorfor eller hvordan vi havnede i stress, for kunne vi tænke os ud af det med vores kloge hjerne, ja så havde vi nok gjort det selv.

Vi tror på, at der altid ligger følelser bag stress, som er blevet udfordret… måske ubevidst.

Hypnose mod stress er effektivt

Hypnose er virkelig effektivt mod stress, fordi vi har muligheden for at passere den kristiske, analyserende bevidsthed (hjernen), som vil blande sig og fortsætte sin vante gang.

Med hypnosen kan vi komme dybere ind til underbevidstheden, som er den, der husker allerbedst, hvad du har oplevet og fået af indtryk igennem dit liv. Hernede kan vi finde svaret på, hvorfor du er stresset – og bearbejde det.

Efter en lang periode med stigende arbejdspres og udfordringer, som blev større end jeg selv kunne klare, søgte jeg hjælp ved Tine for at komme ud af den onde og negative spiral, jeg følte mig fanget i.

Tine er et varmt og behageligt menneske, utrolig nem at snakke med og man får helt naturligt følelsen af tryghed.

Ved hjælp af hypnoterapi har Tine hjulpet med at genfinde mit glade og positive “jeg” og allerede efter få gange, er der sket en fantastisk forandring. Det er det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv.

Tine har mine varmeste anbefalinger. Tusind tak!

– Berit

Sådan foregår hypnose mod stress

Tine, Birgitte og Helle har flere uddannelser inden for hypnose og behandling af stress.

Tine selv er f.eks. certificeret hypnoseterapeut, hypnoterapeut og hypnotisør og medlem af flere organisationer i både Danmark og USA. Derudover er hun certificeret stresscoach og mentaltræner med speciale i NLP. Vi videreuddanner os alle tre  løbende, så vi altid har de stærkeste værktøjer til at hjælpe dig.

Ved behandling af stres kombinerer vi ofte (stress)coaching med hypnoterapi (og hypnose). Tines mangeårige erfaring fortæller nemlig, at det giver de bedste, hurtigste og mest varige resultater.

Derfor starter vi altid med en samtale, hvor du fortæller om dine problemer med stress, og der stilles uddybende spørgsmål til din situation – f.eks. hvornår du først oplevedes stress, hvad dine symptomer på stress er, om du har oplevet det tidligere i dit liv osv.

Efter samtalen kommer du over i en god stol, hvor du kan sidde dejlig afslappet.

Herefter starter selve hypnoterapien med hypnose, som reelt blot handler om, at kunne visualisere de ting, der fortælles. Det er fuldstændig som at dagdrømme og kræver blot at forestille sig de ting, der siges undervejs.

Alle fortæller efterfølgende, at de synes det var en rigtig rar tilstand at være i. Særligt markerer stressede patienter, at de nærmest med det samme oplever en anderledes, og tiltrængt, ro i kroppen efterfølgende. Derfor er hypnose også sund for kroppen, for vi giver faktisk dit nervesystem, som er i konstant alarmberedskab, en pause.

Jeg kom til Tine med overbelastningsstress og sorg efter min mands sygdom og død. Normalt er jeg en af de hersens kvinder, der klarer og fixer alt. Men selvom jeg syntes at jeg gjorde noget godt for mig selv indimellem, så var fokus på min mand og børn.

Tine har med hypnoterapien skabt mere ro i mit nervebanesystem. Selvom der også ligger en stor sorg så fanger Tines ord: “stress kommer før alt andet”.

Tillid, nærvær og empati er det jeg møder hos Tine. Krydret med tro og håb på heling. Det bliver et langt men godt forløb og mærker allerede efter de første par gange en styrke og ro.

– Kirsten

Tag din stress alvorligt

Vi kan i lang tid vænne os til at have travlt. Men når det bliver for meget vil din krop, på sin egen måde, begynde at sige fra, hvis du lader din stress accelerere og overhører kroppens signaler.

Stress kan lede til depression. Derfor ser vi desværre en stigning i tilfælde af både stress og depressioner i Danmark.

Vi har travlt, og mange af os har svært ved at få enderne til at nå sammen lige meget, hvor hurtigt vi løber i hverdagen.Det kan være svært at nå de opgaver, vi bliver stillet på arbejde eller privat, og derfor kan vi blive ramt af en opgivenhed. Det kan føre til mange negative tanker og kan i værste tilfælde ende i en depression. Derfor er det vigtigt at tage din krops signaler alvorligt med det samme du mærker dem.

Det skal du vide om hypnose mod stress

Det er umuligt at vide på forhånd, hvordan du tager imod hypnose og hypnoterapi. Derfor skal du hjem og mærke efter fra gang til gang og vurdere, hvornår du føler, at du er helt ovenpå din stress.

Stress er alvorligt og skal bearbejdes ordentligt, så du ikke ender der igen. For det gør mange desværre, fordi de stopper den stressbehandling de forsøger sig med, for tidligt.

Derfor anbefaler vi, at du tager imod 5-7 behandlinger.

Langt de fleste mærker hurtigt en positiv forandring.

Vi glæder os til at hjælpe dig til en bedre og gladere hverdag 🙂