Derfor kan du booste dit selvværd med hypnoterapi

Det er nok ingen overraskelse, at det ofte er vores underbevidsthed, der afholder os fra at opnå, det vi ønsker. Men vidste du, at du med hypnoterapi kan omprogrammere dine negative overbevisninger og slippe af med fx stress, angst, overvægt og fobier? Og at der ikke er noget hokus-pokus ved metoden?

 

Kender du det: Du har taget en fast beslutning. NU skal det være!

Men du kommer ikke rigtig i gang …

Her tror jeg, 90% af os svarer ’ja’, hvis vi har et nogenlunde redeligt forhold til sandheden.

For de fleste af os har forsøgt med slankekure, rygestop, løbeprogrammer etc. men efter få dage eller uger er motivationen forsvundet og målet ikke længere i sigte. De gode intentioner var der (og de dyre løbesko var indkøbt). Så hvad er det egentligt, der har modarbejdet dig?

Svaret er: Din underbevidsthed. 

Programmér din underbevidsthed

Hypnoterapi er en form for mild trancetilstand, som vi alle kender.

Du har helt sikkert prøvet at sidde i dine egne tanker – dagdrømme eller falde i staver. En tilstand, hvor du oplever, at du ikke er helt tilstede eller er fuldt opmærksom på, hvad der sker omkring dig. Det er denne velkendte – og faktisk meget behagelige tilstand – vi har fat i her.

Under hypnoterapi ligger eller sidder du med lukkede øjne. Terapeuten hjælper dig gennem tale ned i en tilstand, hvor din underbevidsthed lytter, og din indre kritiker sættes på standby. Du vælger aktivt at gå ind i den afslappede tilstand, og det er dig, der styrer forløbet. 

I fagsprog bevæger du dig fra beta-niveau ned i alfa- eller theta-niveau. Tilstande, hvor du stadig er bevidst, men hvor du er modtagelig over for input, der kan påvirke din adfærd. I “vågen” tilstand (beta-niveau) har vi ofte en masse negative tanker og overbevisninger om, hvad vi kan og især IKKE kan. Vi er altså ofte begrænset af vores eget selvbillede, som ikke altid er så positivt.

Inden hypnosen har du sammen med terapeuten talt om, hvad du ønsker at opnå. På den baggrund kommer hun nu med positive forslag (suggestioner) til nye måder at tænke og handle på i forhold til den problematik, du vil arbejde med.

Terapeuten kan ikke se, hvilke billeder eller tanker, du gør dig, så du har dine oplevelser for dig selv. Efterfølgende husker du alt, hvad der er foregået under hypnoterapien, og jeg oplever tit at folk her fortæller, at det er længe siden, de har følt sig så afslappede og godt tilpas. 

Men hvad kan hypnoterapi så bruges til? 

I min klinik kommer folk typisk med udfordringer som angst, stress, søvnproblemer, fobier – og lavt selvværd. Alt sammen problemer, der fodres af underbevidstheden. Så hvorfor ikke omprogrammere den? 

Det er nemlig dybt nede i denne kasse, du finder overbevisninger som ”Jeg er ikke god nok”, ”Jeg er ikke dygtige nok til mit job”, ”Jeg er dybt umusikalsk”, ”Jeg er bange for højde” – eller i den positive ende ”Jeg kan, hvad jeg vil”. 

Det er derfor et ret smart og effektivt sted at sætte ind, hvis du vil ændre din adfærd eller dit mindset. For ja – hypnoterapi virker! Ofte endda meget hurtigt, for du har dit (gradvist) forandrede mindset med dig, når du træder ud af klinikken 

Enkelte oplever, at hypnoterapi er et ’quickfix’ – og det er fantastisk. De fleste har dog brug for flere behandlinger, men vil næsten altid kunne opleve en positiv forandring efter 2-3 behandlinger.

Alt efter problemets omfang kan det være en god idé at fortsætte eller gentage behandlingerne for at få en varig effekt. Har du f.eks. haft stress eller angst længe, tager det også tid at komme ovenpå igen. 

 

Er der en risiko ved hypnoterapi?

Jeg møder nogle gange mennesker, som er bange for at lade sig hypnotisere. “Tænk nu, hvis jeg ikke kan vågne – eller jeg kommer til at sige eller gøre noget dumt!”.  

Det kommer ikke til at ske!  

Faktisk er det kun mig, som taler – imens du ligger på en briks med lukkede øjne og lytter til min stemme. Hypnose handler ikke om at fratage folk kontrollen. Faktisk er dine sanser skærpede under hypnosen, og du vil tværtimod opleve at få mere kontrol over dig selv og dine tanker. 

Du skal heller ikke være bange for at opleve noget ubehageligt under hypnosen Du kommer kun i kontakt med det, som du ønsker hjælp til – og igen – du vil kunne huske alt bagefter. 

Og så er vi tilbage ved slankekuren, rygestoppet eller løbeturen. Eller i mere alvorlige tilfælde stress, angst m.m. Hypnoterapien kan blive det venlige rygstød, du mangler. Det gode resultat kommer, når du er motiveret og parat til at indgå i et tillidsfuldt samarbejde med mig – og derfor kan det ofte føles som lidt af et mirakel.

Er du blevet nysgerrig efter, om hypnoterapi kan hjælpe dig – eller måske dit barn? Så er du meget velkommen til at ringe til mig på 6167 1123 og høre mere. Du kan også bestille tid – lige under teksten her – hvis du vil i gang med det samme.