For mange bekymringstanker er usunde for dig

Kender du følelsen af, at alle dine bekymringer kan opleves, som om de er ved at “tage livet af dig”? Jeg kender selv den fornemmelse, og vi kan garanteret godt bliver enige om, at den ikke er spor behagelig. Og den er heller ikke sund for os.

Og hvorfor så ikke det?

Når vi bekymrer os, så aktiverer vi stresshormonet kortisol. Vi aktiverer stress mekanismer inde i vores hjerne, hvilket aktiverer vores “flygt eller kæmp”- respons. Det betyder, at vores krop nu reagerer på den samme måde, som var vi ved at blive angrebet af et farligt dyr.

Stress

Stress i kroppen i længere tid kan føre til et svækket immunsystem, søvnproblemer, for tidlig aldring- da stress giver rynker, hukommelsestab, koncentrationsproblemer, angstanfald og ja…listen er desværre lang. Jeg møder rigtig mange, som kæmper med tankemylder- hvilket jo ofte er en masse bekymringstanker, som bare kværner rundt i hovedet på os… De kommer gerne altid på det mest ubelejlige tidspunkt, når vi gerne vil sove!

Nærværet forsvinder

Når du bruger meget energi på at bekymre dig, så bliver du træt og udmattet. Du spilder en masse god energi, hvor du i stedet kunne være mere nærværende fx.sammen med din familie. Tankerne “stjæler” dig væk fra det, du har og er i lige nu— og det er det her øjeblik…som aldrig kommer igen. De fleste af os bekymrer os om, hvad der kommer til at ske i morgen eller i næste uge eller næste år… Det viser sig ofte at være spild af bekymringstanker , for studier viser at 85% af dine bekymringer aldrig bliver til noget.

Hvad kan jeg gøre?

Derfor er det vigtigt, at vi træner os selv i at bekæmpe alle de bekymringstanker. Du tænker måske, at du har prøvet at tænke positivt, og det hjalp ikke, så det kan bare ikke lykkes for dig. Men det kan det! Det er ligesom at lære at spille et nyt instrument, så det kræver lidt øvelse. Vaner kan sagtens ændres, men det kræver træning og vedholdenhed. Jeg har kunder, som allerede kan mærke stor fremgang efter 1 uges træning, og jeg lover dig, at du kan opnå samme effekt.

Opskriften der virker

Hos mig får du gode råd og øvelser til at bliver bedre til at håndtere mylderet af tanker. Stresscoaching sammen med hypnoterapi er utrolig effektivt mod tankemylder, og du vil hurtigt mærke en forskel. Hypnoterapi er en form for hypnose, og er super effektivt til at ændre på dårlige vaner eller adfærd, du ikke holder af hos dig selv.

Tag kontrollen over dine tanker

Det er faktisk DIG, der har kontrollen, men du skal måske lære at tage den tilbage, for det handler om vaner. En vane som er blevet til en ond spiral af tanker, som du oplever, har taget magtet over dig og din hjerne. Det kan du lave om på!