Hypnotiserbar eller ej?

“Jeg tror ikke du kan hypnotisere mig”, sagde han, og sad med korslagte arme og så noget skeptisk ud.

Det har jeg hørt før, og efter behandlingen er de skeptiske kunder ofte positivt overraskede. 

Lad mig derfor starte med at afmystificere hypnose. 

Hypnose er IKKE søvn eller en bevidstløs tilstand. Tværtimod.

 

Hypnose er en vågen, afslappet, indadvendt tilstand, hvor det handler om at være åben over for de forslag og eventuelle små historier, du får forelagt. 

Hypnose er en kreativ tilstand af fokuseret opmærksomhed på èn eneste ting. Nemlig at lytte og følge den instruktion, du får givet. Hvis du er klar på det, så er behandlingen helt sikkert noget for dig. 

Når du er fokuseret på én ting, bliver den kritiske faktor (din bevidste hjerne) passiv.

Hjernen kan ikke kende forskel på noget, der er sket i virkeligheden, eller noget du blot visualiserer for dit indre. Det er også derfor, at du blot ved at tænke på en stor behåret edderkop måske får det helt fysisk dårligt. På samme måde kan du forestille dig alt det gode, og derved lave hurtige og positive forandringer. 

Det er dog lettere i en indadvendt, hypnotisk tilstand end hvis du blot lukkede øjnene. 

Kan du lige forklare det….?

Det kan jeg.

Forestil dig, at du engang har haft en ubehagelig flyvetur, og derfor i dag er skrækslagen og drikker dig fra sans og samling hver gang, du skal ud at flyve. 

I hypnose kan du tage på en fantastisk behagelige flyvetur i min stol, og da hjernen ikke kender forskel på virkelighed og blot tanken (altså at du forestiller dig at være ude at flyve), så kan du hurtigt skabe en positiv forestilling i dit sind om, at det er helt ufarligt at flyve. 

Det gør, at du kan spare penge på alkohol og en slem hovedpine næste gang, du skal ud at flyve:-)

Smart ik`!

Sindets skjulte potentiale

Det bevidste sind kan håndtere 5-7 indtryk +/- et par stykker, mens det underbevidste del af sindet kan håndtere 1000´ vis af indtryk på samme tid. Det er denne viden, vi udnytter i hypnosen til at frigøre sindets enorme ressourcer til at skabe forandringer. 

Hypnose er altså vejen frem…?

Hypnose i sig selv er en meget behagelig tilstand, men flytter ingenting. Det vigtigste er at finde en dygtig hypnotisør/hypnoterapeut, for det er selve det, der bliver sagt, som gør forskellen. At behandleren forstår, hvad der skal siges og arbejdes med, for at løse dine udfordringer bedst muligt, så din underbevidsthed begynder at ændre de fastholdte overbevisninger, vaner og adfærd, som du sidder fast i. 

Er du nysgerrig efter mere videnskabelig artikler om, hvad hypnose kan hjælpe på, så kan du læse mere her:

Artikel på videnskab.

Artikel på Netdoktor.

 Hypnose mod migræne og hovedpine er yderst effektivt.